2000-luvun omakotitalon keittiöremontti

Miksi lähditte remontoimaan kotianne?

Ajatus oli saada koti toimivammaksi erityisesti keittiön ja olohuoneen osalta. Toimivuus ja helppohoitoisuus olivat tärkeimpiä syitä remontille, mutta myös kodin yleisilmeen saattaminen uudelle vuosikymmenelle.

Millainen koti on kyseessä, aikakausi?

Kotimme on vuoden 2002 lopussa valmistunut yksitasoinen kytketty omakotitalo.

Mitä toiveita teillä oli remontin suhteen?

Tärkein toiveemme oli, että remontin tekevät ammattilaiset ja että ammattilaisen jälki näkyy koko remontin ajan – purkutöistä viimeistelyyn asti. Hyvä ja avoin keskusteluyhteys remontin tekijöihin oli todella tärkeää. Remontin tekijöiden valinnassa oli äärettömän tärkeää se, että heillä oli tiedossa toiveemme. Halusimme siistiä ja tarkkaa työn jälkeä, jonka lopputulos oli laadukkaan ja hyvin tehdyn näköinen. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että tässä onnistuttiin. Asuimme kotona remontin ajan ja siksikin oli tärkeää, että remontin aikana työpäivän päätteeksi jäljet aina korjattiin ja siivottiin. Erityisen tärkeää oli myös se, että Komea kodinremontilla oli hyvät yhteydet sähkötöiden sekä putkitöiden tekijöihin. Ilman huolellista suunnittelua ja näiden henkilöiden saamista paikalleen aikataulussa sovitusti, olisi remontti viivästynyt monin osin.

Mitä rajoitteita tai erityishaasteita oli?

Purkutöiden yhteydessä ei koskaan tiedä, mitä pintojen alta paljastuu. Pääsimme helpolla sen suhteen. Keittiössä tehtiin hieman enemmän pohjatöitä, jotta keittiökalusteet saatiin asennettua. Pieni erityishaaste tai rajoite oli kommunikointi sisustusarkkitehdin kanssa. Suunnitelma ei ollut niin selvä kuin sen olisi pitänyt olla. Siksi yhteydenpito sisustusarkkitehtiin oli tiivistä. Asia hoitui kuitenkin aika hienosti, kun kotimme remontin pääarkkitehtina toiminut Tommi oli suoraan yhteydessä sisustusarkkitehtiin selvittääkseen, mitä milloinenkin asia hänen suunnitelmissaan tarkoitti. Haasteet eivät näkyneet meidän suuntaamme suuresti, mutta opimme sen, että suunnitelman on oltava tarkka.

Mitä remontin aikana tehtiin ja miten?

Meillä oli käytössä sisustusarkkitehdin suunnitelma, jota noudatettiin. Kodissamme remontoitiin keittiö, olohuone, eteinen, tuulikaappi ja kodinhoitohuone. Valaistus uusittiin. Uudet pistorasiat ja katkaisimet valittiin kokonaisuuteen sopiviksi. Tuulikaappi sai uudet maalipinnat, katon ja laattalattian. Eteisen, olohuoneen, keittiön ja kodinhoitohuoneen seinät saivat uuden maalipinnan ja kattoon asennettiin kaunis puukatto. Keittiöön asennettiin uudet keittiökalusteet ja -kodinkoneet sekä laattalattia.
Purimme itse keittiönkalusteet suurimmalta osin, samoin kuin kattoon aikanaan asennetun puukaton. Komea kodinremontin toimesta poistettiin loput keittiökalusteet, vanhat tapetit ja siistittiin pinnat uutta maalia varten. Vanhat laattalattiat keittiöstä ja tuulikaapista poistettiin. Keittiön hormi koki myös remontissa uudistuksen. Uusi liesituuletin asennettiin vanhaan paikkaan, koska siinä se toimii tehokkaimmin. Sähkötöitä ja niihin liittyviä muutoksia tehtiin yllättävän paljon. Putkiasentajan ammattitaitoa vaativia tehtäviä oli keittiössä ja kodinhoitohuoneessa. Keittiökalusteiden asennus tuli pohjanmaalaiselta kalustealan yrittäjältä samoin kuin asennus. Keittiön kivitasot tilattiin alan yrittäjältä, samoin kuin keittiön välitilaan tulleet lasit. Näidenkin asennus tapahtui kyseisten yrittäjien toimesta. Keittiön kodinkoneet asensi Komea kodinremontti. Vaikka toimijoita oli loppuvaiheessa useita, niin kaikki työt sujuivat ja lopputuloksesta tuli erittäin mieluisa. 

Asuminen remontin keskellä oli…

yllättävän kivutonta. Joka päivä töiden jälkeen kotiin tullessa näki, miten työt edistyivät. Remonttipölyä tulee aina ja se tunkeutuu joka paikkaan, vaikka suojaukset tehtiin niin hyvin kuin ne oli mahdollista tehdä.

Millainen oli lopputulos?

Lopputuloksena saimme toimivan ja helppohoitoisen keittiön. Remontoidut tilat kaikessa yksinkertaisuudessaan ja mustavalkoisessa harmaudessaan ovat meille sopivat, kauniit ja valoisat. Uusi valaistus saa asunnon näyttämään erilaiselta. Yllätyimme siitä, kuinka paljon valaistus vaikuttaa lopputuloksen näyttävyyteen. Siihen kannatti mielestämme panostaa, vaikka remontin alkuvaiheessa emme ymmärtäneet sen tärkeyttä. Erinomaisesti tehty pohjatyö tuottaa loistavan lopputuloksen. Jälleen kerran saimme nähdä sen omin silmin.

Millainen oli lopputulos?

Lopputuloksen saimme toimivan ja helppohoitoisen keittiön. Remontoidut tilat kaikessa yksinkertaisuudessaan ja mustavalkoisessa harmaudessaan ovat meille sopivat kauniit ja valoisat. Uusi valaistus saa asunnon näyttämään erilaiselta. Yllätyimme siitä, kuinka paljon valaistus vaikuttaa lopputuloksen näyttävyyteen. Siihen kannatti mielestämme panostaa, vaikka remontin alkuvaiheessa emme ymmärtäneet sen tärkeyttä. Erinomaisesti tehty pohjatyö tuottaa loistavan lopputuloksen. Jälleen kerran saimme nähdä sen omin silmin.

Näissä jutuissa me onnistuttiin

Aikataulussa pysyttiin ja se tehtiin, mitä luvattiin. Luotettavuus ja työn jälki olivat erinomaista tasoa. Meidän kotimme remontoi pääsääntöisesti Tommi. Hän on ammattilainen sanan täydessä merkityksessä. Komea kodinremontti ymmärsi sen, mitä toivoimme ja haimme. Halusimme nimenomaan, että työn jälki on moitteetonta ja asiat tehdään hyvin.

"Uusi valaistus saa asunnon näyttämään erilaiselta. Yllätyimme siitä, kuinka paljon valaistus vaikuttaa lopputuloksen näyttävyyteen. Siihen kannatti mielestämme panostaa, vaikka remontin alkuvaiheessa emme ymmärtäneet sen tärkeyttä."

 

"Erinomaisesti tehty pohjatyö tuottaa loistavan lopputuloksen. Jälleen kerran saimme nähdä sen omin silmin."

– Sorvalit –

Kuvia remontistamme