70-luvun rivitalokolmion kokonaisremontti Leinolassa

Miksi lähditte remontoimaan kotianne?

Ostimme keväällä 2015 alkuperäisessä kunnossa olevan -79 vuonna rakennetun rivitalokolmion, joten oli sanomattakin selvää, että asunto oli remontin tarpeessa. Haaveilimme remonttikohteesta, ja kun sukulaisemme kautta löysimme Leinolankadun asunnon, rakastuimme sen mahdollisuuksiin heti. Tiesimme, että remontti vaatisi meiltä paljon, mutta olimme valmiita panostamaan aikaa ja rahaa ensimmäisen oman kotimme eteen. Marko vastasi kokonaisuudessa keittiön, kylpyhuoneen ja WC-tilojen saneerauksesta.

Millainen koti on kyseessä, aikakausi?

Rivitalo, joka on rakennettu 1979. Asunnossa on yhteensä 3 huonetta, keittiö, takkasyvennys, kodinhoitohuone, sauna ja 2 WC:tä. Neliöitä on yhteensä 109m².

Mitä toiveita teillä oli remontin suhteen?

Remonttimme suunnittelu lähti niistä lähtökodista, että kotimme tulisi olla vaalea, moderni ja lämmin tunnelmainen, mutta minimalistinen. Valitsimme Markon kanssa kotimme pintamateriaalit luonnonläheisistä väreistä ja materiaaleista ja halusimmekin käyttää paljon puuta, betonia ja luonnonkiveä.

Mitä rajoitteita tai erityishaasteita oli?

Erityishaasteina remontissa oli tiukka aikataulu ja se, että me teimme paljon myös itse, mikä oli välillä pelottavaakin. Meillä ei ollut kokemusta ison remontin tekemisestä, emmekä välillä tienneet miten projektissa tulisi edetä. Onneksi Markon ammattitaito ja kokemus oli meidän tukena koko remontin ajan. Markon panostus ei rajoittunut vain oman tonttinsa hoitamiseen, vaan hän otti ison roolin koko remonttimme ohjaamisessa.

Mitä remontin aikana tehtiin ja miten?

Remontoimme asunnossamme kaiken, olisikin melkein helpompi listata asioita joita ei uusittu. Uusimme seinäpinnat kokonaan, vanha parkettilattia valkovahattiin ja katot maalattiin. Kaksi vessaa uusittiin täysin, samoin kodinhoitohuone, suihkutilat ja sauna. Käyttövesiputket uusittiin myös märkätilojen yhteydessä. Kaadoimme muutaman seinän keittiöstä ja tämä muutos vaatikin myös rakennesuunnittelijan työtä ja tukirakenteiden tekemistä. Keittiö uusittiin myös varusteiltaan täysin; uudet kodinkoneet, betonitasot, modernit ja kauniit keittiökaapit ja uudet upotetut led-spot-valot. Koko 109m² asuntomme koki siis suuren muodonmuutoksen!

Millainen oli lopputulos?

Olemme äärimmäisen tyytyväisiä lopputulokseen! Remontti oli meille iso tee-se-itse-projekti, joka haastoi meidät asukkaat monella osa-alueella. Kokemus kuitenkin vahvisti meitä ja seuraavalle kerralle osaamme itse ajatella ja tehdä kodin remontissa asioita, joita emme tätä ennen osanneet.

Näissä jutuissa me onnistuttiin

Onnistuimme mielestämme valitsemaan upeat, aikaa kestävät ja laadukkaat materiaalit asuntoomme. Meille oli alusta asti tärkeää, että käyttämämme raaka-aineet ja pinta-materiaalit olisivat laadukkaita, mutta myös kekseliäitä ja innostavia.

"Komea Kodinremontin Marko, Pete ja Tommi ovat luotettavia ja äärimmäisen ammattitaitoisia tyyppejä. Remontin stressiä helpotti se kovasti, että heidän työnsä laatuun pystyi 100 % luottamaan eikä tarvinnut pelätä, että asiat eivät hoituisi. Remonttiaika sisälsi paljon uuden oppimista, pitkiä iltoja, satoja eväsleipiä, palanutta kahvia sekä naurun ja välillä myös stressin kyyneliä vuoron perään!"

 

"Kaiken kaikkiaan projekti oli äärimmäisen onnistunut ja lopputulos oli ihan mieletön. Emme olisi uskoneet, että ensimmäinen kotimme voisi olla näin ihana!"

– Martina Santanen ja Matti Viitanen –
Leinola, Tampere

Kuvia remontistamme