80-luvun kerrostalon täysremontti

Remontin lähtökohdat

Ostimme alkuperäisessä kunnossaan olevan 80-luvun kerrostalohuoneiston ja halusimme remontoida sen kokonaan ennen muuttoa.

Millainen koti on kyseessä, aikakausi?

Neliö vuonna 1984 rakennetussa kerrostalossa.

Mitä toiveita teillä oli remontin suhteen?

Halusimme muuttaa neliön kolmioksi. Halusimme avaran keittiön ja olohuone, joten keittiön ja olohuoneen välinen seinä purettiin. Halusimme myös päivittää pintamateriaaleja sekä uudistaa kylpyhuoneet ja saunan kokonaan.

Mitä rajoitteita tai erityishaasteita oli?

Meillä oli olemassa tietty aikaraja edellisen asunnon suhteen. Remontin kokonaiskustannuksille asetettiin myös raja. Osa tyylillisistä ratkaisuista jätettiin tietoisesti myöhemmäksi. Koska itsellämme ei ole aiempaa kokemusta remonteista, luotimme siihen, että Komea kodinremonttia tarjoaa ideoitaan ja osaamistaan myös suunnitteluun liittyvissä asioissa koko remontin ajan.

Mitä remontin aikana tehtiin ja miten?

Täysremontti, eli kaikki vanha lähti pois. Ehdotettuihin muutoksiin ja suunnitteluun liittyvä vuoropuhelu kehitettiin toimintasuunnitelmaksi. Komea kodinremontti otti ohjat käsiinsä ja huolehti kaikista käytännön asioista, jotka liittyivät kaikkien olemassa olevien materiaalien purkamiseen ja sovittujen muutosten rakentamiseen. He myös työskentelivät kolmansien osapuolten toimittajien, kuten keittiö- ja kylpyhuoneen tarjoajien kanssa.

 

Asuminen remontin keskellä oli…

Emme asuneet remontin keskellä, vaan viivästytimme edellisen asuntomme myyntiä remontin ajan. Komea kodinremontti piti sanansa ja pysyimme aikataulussa, jonka ansiosta pääsimme muuttamaan ennalta sovittuna aikana.

Millainen oli lopputulos?

Yhteisesti kehitetty lopputulos oli juuri kuten toivoimme. Kaikki kehitysehdotuksemme otettiin projektin aikana huomioon. Komea kodinremontin tiimi oli selvästi motivoitunut käyttämään laadukkaita menetelmiä ja materiaaleja työssään.

 

Erityishuomiot ja haasteet

Remontti opetti meille, että vanhempien rakennusten kunnostaminen voi johtaa yllätyksiin erityisesti kosteuden suhteen, mutta kaikki mahdolliset haasteet ja hidasteet käsiteltiin tehokkaasti yhdessä asunto-osakeyhtiön kanssa. Kaikki (väistämättömät) pienet ongelmat kommunikoitiin tehokkaasti ja säännöllisesti (erityinen WhatsApp-ryhmä ja vierailut työmaalla).

Näissä jutuissa me onnistuttiin

Alkuperäinen suunnitelma yhdistettiin taitavasti esteettisten taitojen kanssa sekä hyödynnettiin kokeneiden rakentajien asiantuntemusta ja kokemusta sekä realistisia projektinhallintataitoja. Tiimi oli hyvin monipuolinen ja osaava ja kullakin heistä oli asiantuntemusta meille tärkeillä osa-alueilla. He olivat myös avoimia tarkastelemaan heille uudempia osa-alueita, kuten esim. akustiset vaatimukset. He olivat myös erittäin kärsivällisiä eivätkä koskaan saaneet meitä tuntemaan, että kokemattomuudemme rakentamisessa olisi heille kipupiste. Ja tietenkin hyvää oli kyky kommunikoida tämä kaikki englanniksi.

Muut mieleen tulevat vapaat kommentit

Komea kondinremontti oli koko ajan tietoinen budjetista, mutta he eivät tarvinneet hyväksyntää erikseen jokaiselle nippelille. Se miten tiimi kiinnitti huomiota yksityiskohtiin ja miten he laittoivat energiaansa suunnitelmiemme toteuttamiseen, on osoittautunut todelliseksi asumisen iloksi viimeisen vuoden aikana.

”Se miten tiimi kiinnitti huomiota yksityiskohtiin ja miten he laittoivat energiaansa suunnitelmiemme toteuttamiseen, on osoittautunut todelliseksi asumisen iloksi viimeisen vuoden aikana.”

– Henna and David Isherwood

Kuvia remontistamme