30-luvun kerrostalohuoneiston peruskorjaus

Miksi lähditte remontoimaan kotianne?

Haimme isompaa asuntoa keskustan tuntumasta. Isoja pohjaratkaisultaan toimivia perheasuntoja on vanhoissa taloissa harvassa. Olemme itsekin rakennusalalla ja vuoden 1932 lähes alkuperäiskunnossa oleva huoneisto oli löytö.

Mitä toiveita teillä oli remontin suhteen?

Suunnittelussa lähdimme muuttamaan tilaratkaisuja meille toimiviksi. Lähtökohtana oli, että rakennamme täysin nykyaikaista kotia. Ilmanvaihto ja muu talotekniikka piti uusia kokonaan. Halusimme kuitenkin kunnioittaa talon funkkistyyliä ja tuoda esille rakennuksen kauniita muotoja. Oikean rakennusporukan löytyminen oli oleellisen tärkeä osa projektia, koska laadukas rakentaminen ja viimeistelty kädenjälki on meille tärkeää.

Mitä rajoitteita tai erityishaasteita oli?

Oman haasteensa toi se, että huoneisto on viidennessä kerroksessa ja ihan kadun varressa. Väliseinämuutosten lisäksi huoneistossa piti tehdä isot asbestipurkutyöt. Suuret määrät purkujätettä ja uudet rakennusmateriaalit piti nostaa autonostimella ikkunan kautta.

Mitä remontin aikana tehtiin ja miten?

Suunnitelmat olivat jo melko pitkällä, kun Markon porukka tuli mukaan projektiin. Yhteistyömme alkoi työvaiheiden suunnittelulla ja aikatauluttamisella, joka johti meidät tarkempaan työkustannusten ja muidenkin kulujen budjetointiin. Tässä vaiheessa oli mahdollista vielä järkeistää joitakin ratkaisuja.

Millainen oli lopputulos?

Minimalistinen tyyli esim. ilman katto- ja jalkalistoja onnistui upeasti. Kaikki vanhan talon rakentajalle haastavat vinot seinät ja katot muuttuivat suoriksi ja kokonaisuus on viimeistelty – juuri suunnitelmien ja toiveidemme mukaan. Voimme vain todeta, että lopputulos on odotettua parempi.

"Oikean rakennusporukan löytyminen oli oleellisen tärkeä osa projektia, koska laadukas rakentaminen ja viimeistelty kädenjälki on meille tärkeää."

– Huurat –

Kuvia remontistamme