80-luvun omakotitalon kylpyhuone -ja saunaremontti Ylöjärvellä

Miksi lähditte remontoimaan kotianne?

Kylpyhuoneessa havaittiinkosteusongelma keittiön kosteusvaurion korjauksen yhteydessä. Tarkempi tutkimus paljasti, ettei vuonna 2008 remontoitujen kylpyhuoneen ja saunan kosteuseristyksiä oltu tehty asianmukaisesti. Tästä syystä koko kylpyhuone ja sauna menivät uusiksi.

Millainen koti  on kyseessä, aikakausi?

Vuonna 1981 rakennettu yksikerroksinen omakotitalo.

Mitä toiveita teillä oli remontin suhteen?

Toivoimme, että pystyisimme asumaan olosuhteet huomioon ottaenasunnossa verrattain normaalisti, että vesikatkoksia tulisi mahdollisimman vähän ja että remontti valmistuisi mahdollisimman nopeasti. Lisäksi toivoimme erityisen laadukasta, makumme mukaista lopputulosta ja että uusi kylpyhuone vastaisi lapsiperheen tarpeita.

Mitä rajoitteita ja erityishaasteita oli?

Kosteusvaurioiden korjauksen lisäksi saunan poistoputken pää oli uuteen saunaan nähden väärällä korkeudella, joten se jouduttiin tekemään uusiksi.

Mitä remontin aikana tehtiin ja miten?

Vanha kylpyhuone ja sauna purettiin, kosteusvaurion laajuus selvitettiin ja tämän perusteella lattiasta purettiin päällimmäinen betonilaatta ja se tehtiin uusiksi. Osa seinän tukirakenteista jouduttiin purkamaan ja korvaamaan uusilla. Tämän jälkeen rakennettiin uusi kylpyhuone ja sauna asianmukaisine kosteuseristyksineen. Samassa yhteydessä saunan ja kylpyhuoneen välinen seinä purettiin ja muutettiin osittaiseksi lasiseinäksi. Kylpyhuoneen WC-istuin vaihdettiin seinämalliseksi. Lisäksi kaikki kalusteet (hanat, pyyhe- ja WC-paperitelineet) uusittiin. Kylpyhuoneen seinään tehtiin syvennys pesuaineita varten. Saunaan asennettiin puukiukaan tilalle sähkökiuas ja lauteiden suunta vaihdettiin. Valaistukset toteutettiin uusiksi led-lampuilla. Kylpyhuoneen ovia lukuun ottamatta kaikki vanha vaihdettiin uuteen.

Asuminen remontin keskellä oli…

…yllättävän helppoa. Tiesimme aina, milloin työtä oltiin tekemässä ja tulossa tekemään. Asunnon muut osat oli suojattu kiitettävästi, minkä ansiosta remontin pöly rajoittui vain työmaan välittömään läheisyyteen. Suihkua ei luonnollisesti pystynyt käyttämään. Pystyimme asumaan alle 1-vuotiaan poikamme kanssa lähes normaalisti koko remontin ajan. 

Millainen oli lopputulos?

Lopputuloksena saimme paremman kylpyhuoneen ja saunan kuin osasimme odottaakaan. Työn jälki on ensiluokkaista, tila on valoisa, tyylikäs ja toimiva. Kylpyhuoneessa ja saunassa on kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään ylimääräistä.

Näissä jutuissa me onnistuttiin

Saimme jo ennen remonttia ja sen aikana kaipaamiamme asiantuntevia mielipiteitä kylpyhuoneen ja saunan suunnittelusta ja toteutuksesta, joiden ansiosta saimme toivomamme lopputuloksen. Remontin vaiheista informointi, tiedottaminen eteen tulleista asioista ja työaikatauluista sujui mallikkaasti. Työ valmistui lisäksi etuajassa. Ja mikä tärkeintä, lopputulos on täydellinen.

”Olimme erityisen tyytyväisiä siihen, että saimme Markolta selkeän ja paikkansapitäneen arvion kustannuksista jo etukäteen. Huolehditte hienosti siitä, että muut toimijat (putkimiehet, sähköt, lasintyöt) olivat ajan tasalla töiden etenemisestä, minkä ansiosta työt eivät keskeytyneet eri vaiheissa vaan etenivät koko ajan.” 

”Yhteistyö ja asioista sopiminen teidän molempien (Marko & Tommi) kanssa oli helppoa ja välitöntä – näin erinomaista asiakaspalvelua en ole aiemmin saanut kotimme remonteissa. Tarpeen tullen käytän firmaanne jatkossakin ja suosittelen myös muille!”

– Susanna ja Jukka Hirvonen –
Ylöjärvi

Kuvia remontistamme